Jutter December 2010

 

Van de redactie
Deze maand besteden we in De Jutter aandacht aan vrijwilligers. Bijvoorbeeld de vrijwilligers die bij Banjaert actief zijn, of die met ouderen uitstapjes maken in de stichting Vier het Leven. Maar ook vrijwilligers die jarenlang bij Cultural Village hebben meegedraaid. En, niet te vergeten: de drie vrijwilligers die vanaf dit nummer de redactie van De Jutter komen versterken.!

Georges M.M. van Luijk
In 1987 ben ik met mijn vrouw en drie kinderen vanuit de Zaan naar Wijk aan Zee gekomen. Omdat ik zo snel mogelijk wilde inburgeren sloot ik me aan bij de Dorpsraad, waar ik drie jaar vicevoorzitter en drie jaar voorzitter was. Heftige tijden waren het. Het was het tijdperk van de grafietregen en het slibplan. Tot vorig voorjaar was ik drie jaar voorzitter van de VVV IJmond – Noord. En vanaf deze maand lid van de redactie van de Jutter.

Sonja Waschkowitz
De Jutter: een dorpskrant voor en door bewoners van Wijk aan Zee. Een krant met een ‘couleur locale’. Als inwoner van Wijk aan Zee wil ik samen met de andere redactieleden graag een bijdrage leveren aan het inkleuren van onze mooie dorpskrant. Mijn naam is Sonja Waschkowitz en ik woon vanaf van mijn kindertijd met veel plezier in Wijk aan Zee. In het dagelijks leven werk ik als senior adviseur in Noord Holland op het terrein van Integrale Veiligheid. Juist door deze combinatie: elders werken en wonen in Wijk aan Zee, besef je dat ons dorp een bijzonder plaatsje is. Voor deze bijzonderheden, voor het nieuws en voor allerlei leuke dingen biedt de Jutter ons als inwoners een mooi podium.

Trudi Duin
Ik woon sinds 1983 in Wijk aan Zee. Daarvoor woonde ik in Beverwijk en ging als zoveel mensen uit de buurtgemeenten vaak naarWijk aan Zee. Bij ons in de buurt was het de gewoonte om elke dag, en zeker in de zomer, met de buurtkinderen naar Wijk aan Zee te gaan. Waarschijnlijk was het niet elke dag, in mijn herinnering in ieder geval wel. Ik werk als oefentherapeut Cesar-Mensendieck, adem-/ontspanningstherapeut en ergonoom in eigen praktijk en bij astmacentrum Heideheuvel. Omdat het in mijn werk belangrijk is jezelf te ontwikkelen ben ik sinds kort begonnen met een studie. Als redactie-lid voel ik mij nog meer betrokken bij Wijk aan Zee, het dorp waar mijn hart ligt. En sinds 2 jaar wonen Rob en ik op de Zeecroft.

 
Download de Jutter in pdf formaat >>